Jauhelihahyrriä olen tehnyt pari kertaa aiemminkin ja ohje muuttuu aina vähän sen mukaan mitä sattuu kaapissa olemaan, mutta tässä olisi nyt näihin jonkinmoinen....
Jauhelihahyrrät (24kpl)
600g lehtitaikinaa
400g jauhelihaa
½ punainen paprika
½ purjo
2 pientä kesäsipulia
1 iso valkosipulinkynsi
1 prk (150g) creme fraiche
suolaa, pippuria
chilimaustetta
juustoraastetta
- Sulata taikina ja kauli sitä vähän isommaksi levyksi.
- Valmista täyte paistamalla jauheliha ja lisäämällä jauhelihan sekaan kaikki muut aineet paitsi juustoraaste.
- Levitä hieman jäähtynyt täyte taikinalevyn päälle ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta noin 2cm paksuisia viipaleita.
- Nosta uunipellille, voitele munalla ja laita päälle vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 min.
Juhlien jälkeen käytiin vielä uimassa koko perheen voimin! Oli kyllä tosi kivaa, kun sai itsekin vähän käydä polskimassa, kun H vahti sillä aikaa poikia ja toisin päin. Tälläistä täällä tänään, moi! :)
P.s. Pihin naisen elämää-blogissa on arvonta 3.8.2013 asti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti